top of page

Виходить двотомник Олега Сенцова «Хроніка одного голодування» та «Чотири з половиною кроки»


Уже за місяць світ побачить двотомне видання кінорежисера, сценариста, письменника та громадського активіста Олега Сенцова, до якого увійде щоденник «Хроніка одного голодування» та збірка малої прози «Чотири з половиною кроки», написані під час ув’язнення в російській колонії.

145 днів – саме стільки тривало голодування Олега, оголошене ним із вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, що перебували на території Росії. Ця книга про оберти у голові та шум у вухах, життя та смерть, сни про море та родину, а ще неприхована правда про систему російських тюрем: умови утримання, жахливі правила й персонал, який щодня приміряє на себе нові ролі.

Книга буде двомовною: під однією обкладинкою читачі зможуть познайомитись і з перекладом текстів українською, виконаним Сергієм Осокою, і з оригіналом, написаним російською мовою.

Перший том – «Хроніка одного голодування» – це тюремний щоденник, який кремлівський в’язень Олег Сенцов почав вести у травні 2018 року, на третій день після того, як оголосив безстрокове голодування. Автор відверто, різко і гранично точно фіксував власні спостереження й думки, описував тюремні будні.

У другому томі, що отримав назву «Чотири з половиною кроки», міститься збірка малої прози, написана митцем за ґратами.

Джерело: «Буквоїд»

Соціальні мережі
bottom of page