top of page

Нобелівську премію з літератури отримав письменник Кадзуо Ішіґуро


Оголошено ім’я переможця Нобелівської премії з літератури 2017. Це британський письменник японського походження Кадзуо Ішіґуро.

“Нобелівську премію в галузі літератури 2017 присуджено Кадзуо Ішіґуро “який, у новелах з великою емоційною силою, відкриває прірву ілюзій між внутрішнім сприйняттям і зовнішнім світом”, – повідомляють на сайті Нобелівської премії.

Біографічна довідка:

Кадзуо Ішіґуро – британський письменник японського походження, сценарист, лауреат Букерівської премії. Народився в Наґасакі 8 листопада 1959 року. У 1960 році родина Кадзуо емігрувала до Гілфорда (графство Суррей, Англія), де його батько почав проводити дослідження у Національному інституті океанографії. Кадзуо відвідував початкову школу Стафтона, а пізніше середню школу Вокінг у Суррей. Після закінчення школи, він взяв “академічну відпустку” і вирушив у подорож США та Канадою, де почав працювати у сфері журналістики.

У 1974 році вступив до Кентського університету у Кентербері та закінчив його у 1978 році, отримавши ступінь бакалавра мистецтв з англійської мови та філософії. Присвятивши рік літературній діяльності, він продовжив навчання в Університеті Східної Англії, де отримав ступінь магістра мистецтв із писемності.

Нагадаємо, раніше було оприлюднено перелік головних претендентів на премію: кенієць Нгугі Ва Тхіонго; японець Харукі Муракамі; канадка Маргарет Етвуд; кореєць Ко Ин; ізраїльтянин Амос О; італієць Клаудіо Маґріс; іспанець Хав’єр Маріас.

Джерело: "Всі книги"

Соціальні мережі
bottom of page