top of page

Літератори Сумщини отримали найбільше відзнак на Всеукраїнському конкурсі імені Леся Мартовича


ІІІ Всеукраїнський літературний конкурс, приурочений 101-й річниці пам’яті Леся Мартовича, пройшов на Львівщині – у Жовкві. Понад сотня літераторів подали на розгляд Ради конкурсу свої неопубліковані твори.

Особливістю відбору було те, що переможців визначали "наосліп" – прізвища авторів під час конкурсного читання не вказували. Обов’язковою умовою стала вимога, що у поданих творах не повинно було міститися жодної інформації про автора. Окремо, у чистому запечатаному конверті, подавалися відомості про автора, адреса, номер телефону та назва конкурсного твору.

Сумчани виступили на конкурсі дуже успішно: цьогоріч наші талановиті земляки здобули найбільше відзнак. Книга «Усміхайся, сонечко», автор Світлана Петренко, редактор Тамара Герасименко,– отримала диплом першого ступеня в номінації «Дитяча книга». Малюнки до віршів цього видання створили діти із Сумського навчально-виховного комплексу №42.

«Неперевершено пройшов ІІІ Всеукраїнський літературний конкурс імені Леся Мартовича у місті Жовква, що на Львівщині. Сумщина здивувала всіх: літератори найбільше отримали Дипломів і Грамот», - поділилася враженнями на своїй сторінці у Фейсбуці Світлана Петренко.

Організаторами Всеукраінського конкурсу ім. Леся Мартовича виступили відділ культури і туризму Жовківської РДА, Жовківська благодійна організація творчих та активних жовківчан «Розточани», Львівська організація Національної спілки письменників України, Українська асоціація письменників Західного регіону.

Вітаємо сумчан із перемогою, бажаємо творчої наснаги і нових літературних здобутків!

За матеріалами: "Сумщина видавнича"

Соціальні мережі
bottom of page